RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Mor Teresa får helgenstatus neste år

Mor Teresa, som døde i 1997, ble saligkåret av pave Johannes Paul II i 2003. Saligkåringen er det siste skrittet før helligkåringen.
Mor Teresa, som døde i 1997, ble saligkåret av pave Johannes Paul II i 2003. Saligkåringen er det siste skrittet før helligkåringen. Foto: Erik Thorberg (NTB scanpix)
Mor Teresa blir gjort til helgen i september neste år, ifølge en erkebiskop.

Hun blir helligkåret av pave Frans som en del av markeringen av neste års jubelår, sa erkebiskop Salvatore Fischiella tirsdag ifølge italienske medier.

En talsmann i Vatikanet sier imidlertid at kanoniseringen ennå ikke har blitt godkjent og at det er for tidlig å fastslå en dato.

Mor Teresa, som døde i 1997, ble saligkåret av pave Johannes Paul II i 2003. Saligkåring er det siste skrittet før helligkåring i den katolske kirke.

Den makedonskfødte nonnen ble tildelt Nobels fredspris i 1979 for sitt arbeid med fattige, syke, eldre og ensomme i slummene i den indiske millionbyen Kolkata.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere