RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Redd for å komme tilbake

Sist oppdatert:
Studentene ved Virginia Tech forsøker å vende tilbake til et normalt liv. Men én ting gjør flere av dem engstelige.

Mandag, en uke etter at de var vitne til at flere av medstudentene ble skutt i klasserommet, starter undervisningen for studentene ved Virginia Tech.

Elevene har blitt gitt muligheten til å avslutte sine respektive klasser, uten å miste noe poeng på det. Likevel har mange valgt å møte til timen mandag.

– Jeg ønsker å komme tilbake og være med de andre studentene. Hvis jeg bare hadde sluttet, måtte jeg vært hjemme og tenkt på det som skjedde, sier Ryanne Floyd.

Hun har tilbrakt en uke hjemme sammen med familien sin, etter at 32 år gamle Seung-Hui Cho skjøt 32 studenter og seg selv i et klasserom like ved siden av hennes.

Mange av studentene sier likevel at de føler seg trygge på Universitetet. Én ting gjør det imidlertid vanskelig å komme tilbake – nemlig hva man skal si til de som har mistet sin nærmeste venn.

– Hva skal man si?, spør en annen student Clair Guzinsky.

Mandag klokken 9.45, på minuttet etter det verste skoleskytedramaet i USAs historie, markerer universitetet et minutts stillhet på campus. Deretter kommer 32 ballonger, en for hver av ofrene, til å stige opp til himmelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere