*Nettavisen* Nyheter.

-Seriemordere konkurrerer

Lokalbefolkningen i Phoenix tror de to seriemorderne som herjer byen, konkurrerer i å drepe flest.

29.07.06 10:51

To seriemordere som har herjet Phoenix siden august i fjor, får stadig flere av innbyggerne til å bevæpne seg i frykt for å bli neste offer i det som synes å være en konkurranse mellom to ukjente mordere om å drepe flest.

Kjøper seg våpen
- Noen av vennene mine pleide å jobbe om kvelden, men de har sluttet i jobbene. De er for redde til å gå ut etter at det har blitt mørkt. De vil heller være i trygghet hjemme - selv om de ikke tjener penger, sier Linda O'Neill, en av innbyggerne BBC har snakket med som har tatt opp våpentrening for å beskytte seg.

Det går bare sånn passe. Hun er 41 og har aldri tatt i et våpen før.

Minst 11 drap
Lenge trodde politiet at det dreide seg om en morder, men den siste tiden har de begynt å gå ut fra at det kan være to forskjellige som ikke kjenner hverandre.

Den første er kjent som Baseline-morderen, oppkalt etter nabolaget hvor han begikk sitt første drap. Han antas å ha drept minst seks mennesker samt å stå bak minst 20 kidnappinger og voldtekter. Politiet har offentliggjort en fantomtegning av mannen, men den er høyst usikker.

Den andre seriemorderen har politiet ingen beskrivelser av. Han er kjent som Serieskyteren, og skal ha tatt livet av minst fem mennesker.

Folketomme gater
120 politifolk jakter desperat på de to ukjente seriemorderne, og en dusør på over 600.000 norske kroner er utlovt til den som kan felle en av dem.

- Du kan ikke ha to menn som kan drepe de mest uskyldige mennesker gående løs, sier Justin Schneider, en av de frivillige som patruljerer gatene i byen i et forsøk på å gjenopprette lov og orden.

Ellers er det ikke mange ute i gatene. Både restauranter, kinoer og kjøpesentre sliter etter mørkets frembrudd. De fleste holder seg hjemme i et forsøk på å føle seg trygge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.