*Nettavisen* Nyheter.

-Skjøt mot skolebarn

Politiet i Burma skal ha skutt mot barn på en skole nær en mengde demonstranter.

27.09.07 18:01

- Vi har to vitner som forteller at lastebiler har kjørt inn i en mengde demonstranter, og kjørt ned en demonstrant. Soldatene begynte så å skyte, og flere skudd traff barn på en skole bak demonstrantene. Også foreldre som kom for å hente barna sine, skal være truffet, sier redaktør Aye Chang Naing i Democratic Voice of Burma til Nettavisen.

Det er foreløpig kommet meldinger om ti drepte, etter at politiet torsdag begynte å skyte mot demonstranter i Yangon.

Følger ordre
Han tror soldatene nå har ordre om å skyte inn i folkemassene.

- Det er også lite trolig at de ikke kommer til å følge ordrene de får. Soldatene blir rekruttert inn i hæren i 10-11 årsalderen, og kommer fra fattige familier. De vil gjøre alt de blir bedt om, sier Aye Chang Naing.

Klikk på bildet for å forstørre.

Journalister truffet
Både myndighetene i Burma og Kina har advart mot skjev mediedekning av opptøyene.

- Noen vestlige medier og opposisjonsmedier sender feilaktige nyheter for å oppildne demonstrantene, skriver den offisielle avisa New Light of Burma i en leder i dag.

Det gjør det nå livsfarlig for journalister å jobbe i Yangon.

- Det ser nå ut som politiet går spesielt etter journalister, sier Aye Chang Naing.

Det er få utenlandske journalister i Yangon, og det tar ofte lang tid før opplysninger blir bekreftet. Democratic Voice of Burma sender fra Oslo, og har rundt 50 journalister som jobber for seg i Burma.

Situasjonen i Burma tilspisset seg for alvor torsdag, da opprørspolitiet åpnet ild mot demonstrantene. Ifølge flere kilder skal det ha vært så mange som 100.000 mennesker ute i gatene for å protestere mot militærregimet i Burma.

Ti drept
Ti mennesker skal ha blitt drept under torsdagens opptøyer. I tillegg er det meldt at fem munker ble drept onsdag, ifølge uoffisielle kilder.

Myndighetene i Burma bekrefter torsdag ettermiddag at ni personer er drept og elleve skadd, melder nyhetsbyrået AP.

Skutt i hodet
En av de drepte er en japansk journalist. En tysker er også meldt drept. I tillegg døde en burmesisk student etter å ha fått et skudd i hodet.

- En gruppe demonstranter kom under ild på Thamada road, hvor en universitetsstudent ble skutt i pannen og døde på stedet, melder Democratic Voice of Burma på sine nettsider.

Videre skal en munk ha blitt skadet da han ble skutt i ryggen. Burma er svært isolert fra resten av verden. Dette betyr at det er vanskelig å få bekreftede meldinger om antall døde.

Les også: - Angriper munkene med kniver og batonger
Les også: Raidet munkeklostre
Les også: Skyter inn i massene med automatvåpen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.