RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Skriver ut valg i Danmark i dag

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt.
Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Scanpix Denmark
Sist oppdatert:
Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt kommer til å skrive ut valg i formiddag, erfarer dansk TV2.

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt kommer til å skrive ut folketingsvalg i formiddag, etter det dansk TV 2 erfarer.

– Det blir valg. Det blir skrevet ut i dag. Helle Thorning-Schmidt vil senere i dag på en pressekonferanse si at danskene skal til valg i juni. Vi har ikke en eksakt dato, men forventningen er at det blir i midten av juni. Valgkampen er i gang, sier politisk analytiker Thomas Funding i TV 2.

Ifølge kanalens politiske redaktør Anders Langballe var statsministeren tirsdag i møte med sine nærmeste rådgivere. Valget holdes ifølge ham 16. eller 17. juni.

I Danmark holdes valg vanligvis innen tre uker etter at de blir utlyst av den sittende statsministeren. Det betyr at det dermed kan bli holdt folketingsvalg før sommerferien.

I en meningsmåling som Voxmeter har utført for Ritzau tidligere denne uken, ligger den blå blokken i Danmark an til en sikker seier med en oppslutning fra 54,3 prosent av velgerne. Regjeringen og resten av den røde blokken får 45,6 prosent oppslutning i målingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere