RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Ta OL fra Russland

Medvedev og Merkel i Sotsji
Medvedev og Merkel i Sotsji Foto: Scanpix.
Sist oppdatert:
Amerikanske politikere vil frata Russland vertskapet for vinter-OL i 2014.

Kongressmedlemmene Allyson Schwartz (demokrat) og Bill Schuster (republikaner) ønsker at vinter-OL 2014 blir lagt til et annet sted enn den russiske byen Sotsji ved Svartehavet.

- Invasjonen av Georgia, som er en suveren og demokratisk nasjon, gjør det uakseptabelt at Russland skal være vertskap for vinter-OL i 2014, sier de to ifølge nyhetsbyrået AFP.

Fremmer resolusjonsforslag
Schwartz og Schuster vil nå jobbe for at den amerikanske kongressen vedtar en resolusjon som oppfordrer den internasjonale olympiske (IOC) komité til å finne en annen vertskapsnasjon.

Resolusjonsforslaget vil bli fremmet for kongressen første uken i september.

De appellerer samtidig til lovgivende forsamlinger i andre land om å vedta lignende resolusjoner.

Like ved konfliktsonen
I juli 2007 tildelte IOC den russiske byen Sotsji vinter-OL 2014. Byen ligger svært nær den georgiske utbryterrepublikken Abkhasia.

- At Russland skal kunne arrangere OL like ved området hvor de begikk overtramp gjør det hele enda mer uakseptabelt, uttaler Schuster.

Kan bli boikott
Skulle de to kongressmedlemmene ikke lykkes å få i stand en resolusjon fra den amerikanske kongressen, er boikott av lekene et nærliggende alternativ, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere