RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

-Ta statsborgerskapet fra Arnold

Foto: sCANPIX/EPA/JUSTIN LANE
Sist oppdatert:
Arnold Schwarzenegger bør fratas sitt østerrikske statsborgerskap. Det mener flere politikere i Østerrike etter at California-guvenøren godkjente en dødsdom tidligere denne uken.

Den dødsdømtes siste håp var Arnold Schwarzenegger, men California-guvenøren viste ingen nåde. «The Terminator» ble den første guvernøren på tre år i California som lot en dødsdom ende med henrettelse.

Henrettet onsdag
Den dødsdømte 61-åringen Donald Beardslee ble henrettet med gift onsdag morgen. Beardslee ble dømt til døden for å ha drept to kvinner i 1981.

Nå mener en politiker i Arnold Schwarzeneggers hjemland Østerrike at han må fratas statsborgerskapet på grunn av episoden tidligere denne uken. Schwarzenegger har statsborgerskap både i Østerrike og USA.

- Uakseptabelt
- Dødsstraff er uakseptabelt både i Østerrike og resten av Europa. Ingen østerriksk statsborger har lov til å beordre en dødsdom. Derfor bør Arnold Schwarzenegger fratas sitt østerrikske statsborgerskap, sier Peter Pilz, talsmann for Det Grønne Partiet i Østerrike til Reuters.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere