*Nettavisen* Nyheter.

-Tory-leder røyket cannabis

Foto: Scanpix/AFP

Lederen for det konservative partiet i Storbritannia røyket cannabis da han studerte ved Eton.

11.02.07 12:20

I en ny biografi om Cavid Cameron, leder for det konservative Tory-partiet i Storbritannia, kommer det fram at han røyket Cannabis mens han studerte ved Eton College.

Tatt på fersken
Cameron, som da var 15 år gammel, var en av flere som ble tatt på fersken mens de røyket. Flere av de andre ble utvist, men fordi Cameron tilstod slapp han unna med to ukers husarrest.

I tillegg måtte han skrive av flere hundre linjer poesi på latin, heter det i boka. Skoleledelsen skal også ha bedt politiet etterforske narkotikabruk blant studentene.

Cameron, The Rise Of The New Conservative vil gå som føljetong i flere britiske aviser.

Privat fortid
Den angivelige episoden fant sted for nesten 25 år siden. Cameron, som nå er 40 år gammel, har ikke kommentert opplysningene.

- David har alltid ment at politikere har rett til et privatliv før de går inn i politikken, sier en talsmann for partiet.

Nektet å svare
Under valgkampen for å bli Tory-leder i 2005 nektet Cameron å svare på spørsmål om bruk av narkotika. Han sa gjentatte ganger at han hadde rett til en privat fortid. Under et internt partimøte sa han at han gjorde seg «erfaringer som er tyiske for studenter».

- Jeg gjorde mye jeg ikke skulle ha gjort før jeg kom inn i politikken. Det gjorde vi alle, sa Cameron.

Mens hans eget parti tar nyheten med stoisk ro, sier politisk redaktør Simon Walters i Mail on Sunday at velgerne gjerne vil forsikres om at Cameron ikke vil legalisere cannabis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.