*Nettavisen* Nyheter.

– Tysk selvmordspilot øvde på nedstigningen

Samtlige mennesker om bord i Germanwings' flyvning 4U9529 ble drept da annenpiloten Andreas Lubitz styrtet flyet i alpene i mars. Foto: Ina Fassbender / Reuters / NTB scanpix

Andreas Lubitz, den tyske annenflygeren som styrtet et Germanwings-fly i Alpene i mars, øvde tidligere samme dag på den dødelige nedstigningen, skriver Bild.

06.05.15 11:34

Avisen siterer en kilde nær den franske flysikkerhetsmyndigheten BEA, som ifølge kilden skal publisere en foreløpig rapport onsdag.

BEA har tidligere konkludert med at Lubitz innstilte autopiloten på en nedstigning til 30 meter og deretter endret innstillingene for å øke flyets hastighet før det styrtet på vei fra Barcelona til Düsseldorf.

Rapporten vil angivelig fortelle om hvordan den 27-årige annenpiloten øvde på nedstigningen på turen fra Düsseldorf til Barcelona samme dag. Ifølge kildene dreide det seg om en kontrollert nedstigning som varte i minutter, men som det ikke var noen grunn til å gjennomføre.

Lubitz hadde vært alvorlig deprimert før ulykken som tok livet av samtlige 150 mennesker om bord i Germanwings-flyet 24. mars.

LES OGSÅ: Svart boks bekrefter at flyger styrtet med vilje

Hjemme hos piloten fant etterforskerne opprevne sykmeldinger samt databevis på at han hadde planlagt selvmord i dagene fram mot ulykken.

LES OGSÅ: - Lubitz søkte opp selvmordsmetoder på nettet

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag