RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– Tyskland utleverer dødsdømt-truede

Sist oppdatert:
Egypt krever Al Jazeera-journalist Ahmed Mansour utlevert, men ingen blir utlevert fra Tyskland om de står overfor en dødsdom, sier Tysklands utenriksdepartement.

BERLIN: Den kjente journalisten Ahmed Mansour ble lørdag varetektsfengslet i Tyskland.

– Jeg tror ikke man kan si dette høyt nok: Selvfølgelig vil ingen bli utlevert fra Tyskland om de risikerer å bli dømt til døden i utlandet, sier talsperson Martin Schäfer i det tyske utenriksdepartementet.

Han understreker at de tar anklagene mot Mansour seriøst, og at landets justisminister og utenriksminister vil ta en avgjørelse i saken.

Egypt har etterlyst Mansour gjennom Interpol med henvisning til at han har gjort seg skyldig i «flere forbrytelser», opplyser tysk politi. Ifølge Al Jazeera ble Mansour i fjor dømt in absentia til 15 års fengsel for å ha «torturert en advokat på Tahrir-plassen i Kairo i 2011». Mansour og arbeidsgiveren avviser anklagene og kaller dem absurde.

Mansour var på vei til Qatars hovedstad Doha da han ble pågrepet på flyplassen i Berlin. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere