RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

– USA innstiller store militærøvelser ved Koreahalvøya på ubestemt tid


Bilde fra fjorårets militærøvelse som USA og Sør-Korea avholdt i fellesskap. Nå blir det slutt på slike øvelser, ifølge president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix
Bilde fra fjorårets militærøvelse som USA og Sør-Korea avholdt i fellesskap. Nå blir det slutt på slike øvelser, ifølge president Donald Trump. Foto: AP / NTB scanpix Foto: ( NTB scanpix )
Sist oppdatert:
USA innstiller store militærøvelser i farvannene ved Koreahalvøya på ubestemt tid, opplyser en høyt rangert amerikansk tjenestemann.

Det er bare to dager siden president Donald Trump overrasket alle ved å kunngjøre at de store fellesøvelsene som USA og Sør-Korea holder årlig, skal opphøre. Trumps begrunnelse var ar øvelsene er blitt ekstremt kostbare og at det følgelig er store penger å spare.

– Nå har store militærøvelser blitt innstilt på ubestemt tid, opplyser den ikke navngitte tjenestemannen til AFP.

Trump sa at han vurderte det som provoserende å holde fram med dem, samtidig som Kim og hans nærmeste satt i Pyongyang og planla atomnedrustning. Trump sa ingenting om når vedtaket hans blir satt ut i livet.

USA har i dag 28.500 soldater stasjonert i Sør-Korea og øver jevnlig med sine partnere. Den største øvelsen, Ulchi Freedom Guardian, starter i august og skulle etter planen holde på i to uker. Nå er det uklart om øvelsen blir holdt.

Nord-Korea reagerer hvert år kraftig på øvelsen, som de ser som en forberedelse til invasjon. Det var etter fjorårets øvelse at regimet i nord sendte ballistiske raketter over Japan.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere