RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Scanpix)

-Vi sto bak Tyrkia-eksplosjonen

Sist oppdatert:
En kurdisk opprørsgruppe hevder den stod bak eksplosjonen i Tyrkia der en norsk kvinne omkom.

Tre utenlandske turister og en tyrkisk restaurantansatt ble drept i eksplosjonen. Blant de døde var en norsk kvinne i 60-årene. Hennes datter var blant de 25 sårede etter hendelsen.

Den voldelige kurdiske grupperingen «Frihetsfalkene» tok tirsdag på seg ansvaret for eksplosjonen, i en oppringning til det pro-kurdiske nyhetsbyrået Firat. Gruppen advarer ifølge nyhetsbyrået turister mot å komme til Tyrkia, melder AP.

Tyrkiske myndigheter avviser påstandene.

- Dette var ikke en bombeaksjon, men en gassbeholder som gikk av, sier talskvinne for de lokale myndighetene, Guzide Ormeci, til AP.

Eksplosjonen skjedde på en restaurant nær en foss i Manavgat, et populært turistområde nær Antalya. De døde var fra Russland, Norge, Ungarn og Tyrkia.

«De kurdiske frihetsfalkene» har tatt på seg ansvaret for en rekke branner, sabotasjeaksjoner og eksplosjoner, men tyrkiske myndigheter har enten benektet eller ikke kunnet bekrefte påstandene.

Frihetsfalkene tok også på seg ansvaret for den massive brannen ved flyplassen i Istanbul i mai. Foreløpig har ikke tyrkiske myndigheter lagt frem en offisiell redegjørelse for brannårsaken, melder AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere