RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10 dømt til amputasjon

Foto: Scanpix/EPA/KIM PIPER
Sist oppdatert:
Spesialdomstolen har sine egne metoder for å få slutt på grusomhetene i Darfur og tror ikke lange fengselsstraffer alene gjør nytten.

En spesialdomstol oppnevnt av sudanske myndigheter for å få slutt på grusomhetene i Darfur har dømt ti arabiske militsmenn til seks år i fengsel. I tillegg mister de dømte en hånd og en fot.

De ti er dømt for å ha angrepet og plyndret sorte afrikaneres landsbyer i Darfur. Sudanske myndigheter anklages fra mange hold for å ha støttet den såkalte Janjaweed-militsen med kamphelikoptre og kjøretøyer i en kampanje som betegnes som etnisk rensing.

Regjeringen i Khartoum bruker tydeligvis domstolen til å vise at den forsøker å bringe lov og orden til regionen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Fredag sa Sudans utenriksminister Osman Ismail at alle som bryter mot menneskerettighetene i Darfur vil bli bragt for retten.

Dommene var de første som ble avsagt av spesialdomstolen. Sudan Media Center, som offentliggjorde dommen, sa en annen sak skulle opp for retten senere mandag.

De dømte mennene er ikke navngitt, og det er ikke klart når avstraffelsen skal utføres.

Ifølge islamsk lov straffes tyver med å få kuttet av venstre hånd og høyre fot. Stjeler han igjen, blir den siste hånden og foten amputert.

Titusenvis av innbyggerne i Darfur er drept og over en million jaget på flukt etter angrep fra den arabiske Janjaweed-militsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere