Gå til sidens hovedinnhold

10 drept i Afganistan

Taliban-geriljaen og deres støttespillere fortsetter en storoffensiv mot tusenvis av Nato-soldater sør i Afghanistan.

Både Nato og Afghanistan anklager Pakistan for å stå bak angrepene, fordi Pakistan lar Taliban gjennomføre angrepene fra pakistanske områder. Det hevder en britisk offiser.

Eget hovedkvarter
Taliban-opprørere har et eget hovedkvarter i den pakistanske byen Quetta i Qabael-området ved den pakistan-afghanske grensen, og koordinerer sine aksjoner derfra, sier oberst Chris Vernon, stabssjef for den sørlige delen av Afghanistan i et intervju med den engelske avisa The Guardian.

Torsdag anklaget Afghanistans president Hamid Karzai de pakistanske myndighetene for å la Taliban operere fra pakistansk territorium. Han ba Pakistans president Pervez Musharraf gjøre sitt for å få en slutt på de mange blodige aksjonene.

Ti drept
Internasjonale nyhetsbyråer melder at minst 10 mennesker ble drept i ulike sammenstøt i Afghanistan i løpet av de siste to dagene. Fredag kom det meldinger om nye trefninger. To politifolk og åtte talibansoldater ble drept i kamper i Ghazni sør i Afghanistan sent torsdag kveld.

De siste dagene har USA og Pakistan kranglet så busta fyker, etter at USA mente at Pakistan ikke gjør nok i krigen mot terror. Pakistan avviser på sin side kritikken.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken