Gå til sidens hovedinnhold

- 100-200 døde etter jordskjelvet

Mange ble fanget i ruinene etter det kraftige jordskjelvet i Indonesia onsdag.

Jordskjelvet på den indonesiske øya Sumatra onsdag førte til panikk blant 900.000 innbyggere i byen Padang. Skoler, hoteller og sykehus i byen kollapset, melder Reuters.

Mellom 100 og 200 døde
Dødstallene ble raskt oppdatert onsdag. Ved 21-tiden norsk tid onsdag (torsdag morgen lokal tid) melder myndighetene ifølge Reuters at 100-200 er døde, mens 100 personer fortsatt er savnet i ruinene.

7,6 på Richters skala
Skjelvet, som inntraff klokka fem på morgenen lokal tid, ble målt til mellom 7,6 på Richters skala. Episenteret for skjelvet lå rundt 50 kilometer utenfor kysten av Sumatra. Jordskjelvet var merkbart også i Singapore og Kuala Lumpur, der høyhusene ristet. Skjelvet førte til ødelagte kraftlinjer og sammenbrudd i telefonnettverk, noe som gjorde det vanskelig for myndigheter og hjelpeorganisasjoner å evaluere omfanget av katastrofen, melder cnn.com.

Taket på Padang lufthavn kollapset
TV-bilder viste ødeleggelsene med sammenraste bygninger. Ifølge Metro Television har taket på Padang lufthavn rast sammen.

Vitner forteller om panikk i byen Padang, nær skjelvets episenter.

- Et antall hoteller i Padang er blitt ødelagt, opplyser Rahmat Triyono ved Indonesias geofysiske og meteorologiske institutt til AFP.

- Frem til nå har vi ikke kunne komme i kontakt med Padang, legger han til.

- Sykehuset Jamil kollapset, opplyser Rustam Pakaya, lederen for krisehåndtering ved det indonesiske helsedepartementet i Jakarta, ifølge Reuters.

Titusener berørt av tsunami
Sumatra-skjelvet inntreffer bare et halvt døgn etter at stillehavsøyene Samoa og amerikansk Samoa ble truffet av en kraftig tsunami forårsaket av en rekke skjelv. 60 landsbyer og mellom 10.000-15.000 mennesker er nå berørt av flodbølgens ødeleggelser, melder Norges Røde Kors. Minst 100 mennesker er fryktet omkommet.

UD følger situasjonen
Det norske utenriksdepartementet følger nøye med på situasjonen i Sørøst-Asia.

- Vi er i kontakt med våre med ambassader. Det er litt tidlig å si hva vi gjør i forhold til nordmennene som befinner seg i området. Men det vi vet er at ambassadene har kontakt med lokale myndigheter for å få oversikt over situasjonen, sier kommunikasjonsrådgiver i Utenriksdepartementet, Cecilie Willoch, til Nettavisen.

Ved 13.30-tiden onsdag hadde hun ingen informasjon om at nordmenn skal være skadd.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar