Gå til sidens hovedinnhold

100 hvaler døde på stranden

Dyretragedien er et faktum etter at et stort antall hvaler på mystisk vis har strandet utenfor Australia. Mer enn 100 dyr er døde.

Mariaøya og Kongeøya utenfor den den australske sørkysten er rammet av en dyretragedie, melder flere nyhetsbyråer. Redningsmannskaper har klart å hjelpe mange hvaler ut i havet igjen, men mange er døde.

Følger lederen?
Ifølge den tasmanske avisa The Mercury dreier det seg om over 100 dyr tilsammen - grindhvaler, nebbhvaler og delfiner. Ekspertene strides om årsaken til dyretragedien. En av forklaringene kan være at hvalene er flokkdyr. Hvis en strander, følger de andre etter. En annen forklaring kan være at hvalene er jaget på land av haier.

Redningsaksjon
Mandag kom det nye meldinger om strandet hval på Kongeøya etter at redningsmannskaper hadde hatt en stri tørn med å redde hvaler og delfiner på Kongeøya og Mariaøya i helgen.

Warwick Brennan, en talsmann for myndighetene i delstaten Tasmania sier til nyhetsbyrået AFP at alt vil avhenge av dyrenes tilstand og om det er mulig å få dem ut på dypt vann.

På Kongeøya hadde redningsmannskaper talt opp 80 døde dyr - 55 hvaler og 25 delfiner. Sent søndag hadde det lokale politiet slept 30 delfiner og 12 hvaler ut i havet.

Oppdaget søndag
Innbyggerne på øya oppdaget de første strandete hvalene søndag ettermiddag.

- Det ser ganske stygt ut. Du har et stort antall fantastiske dyr som ligger døde på stranda. Det er også noen babyhvaler blant dem, så det er ikke noe hyggelig syn, sier Warwick Brennan ifølge AFP.

Reklame

Nå er det tilbud på de populære julepysjene