RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100 mill? Nei, takk!

Sist oppdatert:
Elizabeth Fritzl (42) lar seg ikke kjøpe - etter 24 år i fangenskap.

27. april kom den grusomme kjellerhemmeligheten til Joseph Fritzl (73) i Amstetten i Østerrike for en dag.

Siden har datteren Elisabeht og de seks incestbarna vært strengt bevoktet inne på en psykiatrisk institusjon, hvor de behandles for traumene.

Les også: Her er skrekkjelleren

100 mill
Ifølge Daily Star skal Elisabeth Fritzl ha takket nei til intervjuavtaler verd ti millioner pund - eller cirka 100 millioner norske kroner.

Hun ønsker kun å gi ett intervju - og det er til den østerrikske statskanalen - med stemmen forvridd og ansiktet tildekket. Dette intervjuet vil så bli sendt over hele verden.

Elisabeth Fritzl og de seks barna som overlevde fødselen i «skrekkjelleren» i Amstetten kan komme til å måtte gjemme seg for bestandig. Prosessen med å gi alle sju ny identitet er i gang, slik at de gi sjansen til å begynne et nytt liv et helt annet sted.

Flere løsninger
Advokat Christoph Herbst rådfører Elisabeth i saken. Det kan tenkes at ikke alle de rammede ønsker å takke ja til tilbudet om å starte helt på nytt.

- Beslutningen om hvor de vil bo - og med hvem - må tas i samarbeid med deres leger og terapeuter, sier Herbst til avisen.

Fritzl-familien ser ut til å velge en helt annen tilnærming til livet i åpenthet enn Natascha Kampusch (20), som også overlevde åtte år i fangenskap i Østerrike.

Les også: Natascha Kampusch blir TV-stjerne

Hun har tjent mye penger på mediene - og er nå i ferd med å lansere sitt eget tv-show.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere