1000 albanere mot norske sperringer

Om lag tusen albanere forsøkte torsdag ettermiddag å bryte seg gjennom sperringer satt opp av norske soldater i nærheten av hovedstaden Pristina i Kosovo, opplyser sjefen for de norske styrkene.

18.03.04 21:14

Det opplyser oberst Nils Hanheide til NTB.

- Folkemengden kastet mye stein og prøvde å rive ned sperringene. De norske soldatene skjøt varselsskudd uten at det hadde noen stor virkning. Men i 18-tida dukket det opp en kosovoalbansk person, trolig en politiker, som snakket til folkemengden. De førte til at de trakk seg tilbake, og nå er det rolig, sier Hanheide ved 20-tida torsdag.

Obersten vet ikke hvem personen er, men at det var en prominent type, kan det ikke være tvil om. Han ankom i en flott bil, noe som er en indikasjon på at det er en person med innflytelse, mener Hanheide.

- Vi skal ikke se bort fra at dette inngrepet får varig virkning, sier den norske troppssjefen på spørsmål om hvordan han tror situasjonen kommer til å utvikle seg.

Folkemengden var på vei til å angripe to serbiske landsbyer i nærheten av Pristina, opplyser Hanheide. Om formiddagen hadde forholdene for de norske soldatene vært rolige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.