RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1000 demonstrerte for Saddam

Rundt 1.000 studenter gjennomførte tirsdag en demonstrasjon i Mosul til støtte for den avsatte diktatoren Saddam Hussein. Like etterpå ble en politimann skutt og drept.

- En politimann ble drept og en annen såret foran universitetsporten av ukjente gjerningsmenn, opplyser politiinspektør Ahmed Shihab.

Gjerningsmennene skjøt fra en bil i fart.

Skuddene falt like etter at et tusentall studenter hadde gjennomført det som først så ut til å være en fredelig demonstrasjon til støtte for eks-diktatoren.

Studentene marsjerte fra universitetet og gjennom byen, mens de ropte slagord mot den amerikanske okkupasjonsmakten og det USA-innsatte styringsrådet. I hendene bar de bilder av den tidligere diktatoren og bannere med påskriften "Ja, ja til lederen".

Etter hvert begynte flere demonstranter å kaste stein mot politiet, og to biler ble ramponert. Fire medlemmer av de lokale sikkerhetsstyrkene skal ha blitt truffet av steinkastingen, og såret.

Voldsutbruddene skjedde etter at politiet skjøtt en rekke skudd i lufta for å spre demonstrantene, ifølge en av AFPs korrespondenter.

(NTB-AFP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere