Gå til sidens hovedinnhold

- 1000 døde i Kenya

Opposisjonsleder Raila Odinga hevder at tallet på antall døde i Kenya er rundt 1000.

De offisielle dødstallene etter volden i Kenya har nådd 486, opplyser kenyanske myndigheter mandag. Men opposisjonsleder Raila Odinga hevder at tallet på antall døde er rundt 1000 mennesker, melder Reuters.

I tillegg er rundt 250.000 mennesker på flukt i forbindelse med volden som herjer i landet.

Volden startet etter presidentvalget der Mwai Kibaki utropte seg selv til vinner. Opposisjonsleder Raila Odinga mener Kibaki jukset, og mener han selv er Kenyas rettmessige president.

Bråket utlyste etnisk vold i store deler av landet. Kenya består av 40 ulike etniske grupper, der Kikuyu'ene er de største med 20 prosent av befolkningen. Opposisjonsleder Odinga tilhørere Luo'ene.

I Kenya: Møt TV 2s Fredrik Græsvik på nett-treff.

Kikuye'ene, som tradisjonelt er forfordelt i Kenya, blir nå drevet ut av flere landsbyer. Både opposisjonen og regjeringen har anklaget den andre siden for å bidra til folkemord.

Det har også vært kraftige kamper i Nairobis slumområder, og opposisjonen varsler nå nye demonstrasjoner.

Opposisjonsleder Raila Odinga hadde oppfordret sine tilhengere til å demonstrere mot den sittende presidenten tirsdag. Men nå har Odinga avlyst den planlagte demonstrasjonen og håper at konflikten kan bli løst ved hjelp av internasjonale fredsmeklere.

- Vi er nå overbevist om at meklingsprosessen er i startfasen. Derfor har vi informert våre tilhengere over hele landet om at det ikke blir noen offentlig protestaksjon på tirsdag, sa Odinga etter å ha truffet en amerikansk megler, melder BBC.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk