RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

1000 reddet fra ruinene

Sist oppdatert:
Redningsmannskapene vil slutte å lete etter overlevende etter jordskjelvet i Iran i kveld, etter å ha funnet rundt 1000 overlevende.

Tirsdag og onsdag har den norske redningsgruppen NORSAR gjennomsøkt områder i sentrum av byen Bam sammen med redningsgrupper fra Frankrike og Sør-Afrika. Dette er områder som har vært delvis gjennomsøkt av andre tidligere, men som nå er blitt gjennomsøkt på en mer systematisk måte.

Tirsdag ble det funnet fire omkomne og onsdag formiddag hadde man funnet ytterligere en person – et lite barn – omkommet i ruinene.

Prioriterer overlevende
Søket etter savnede i ruinene avsluttes onsdag kveld. Etter dette går redningsarbeidet over i en ny fase, hvor hjelp til de overlevende har høyeste prioritet, skriver Norwegian Search and Rescue Team i en pressemelding.

Ifølge FNs lokale operasjonsledelse har i alt 34 redningsgrupper med til sammen 1.345 personer arbeidet i katastrofeområdet. FN anslår at det omfattende redningsarbeidet har reddet livet til omtrent1.000 mennesker.

Kommer hjem fredag
Norwegian Search and Rescue Team, NORSAR, består av i alt ni hunder og 19 personer fra Norske Redningshunder, syv redningsmannskaper fra Oslo Brann og Redningsetat samt tre medisinsk personale fra Norsk Luftambulanse. Gruppen vil avslutte sitt arbeide i Iran torsdag og kommer trolig tilbake til Norge fredag kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere