RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10.000 reddet ut av orkankaoset

Sist oppdatert:
Desperate og utmattede overlevende blir løftet ut i sikkerhet av katastrofeområdet i New Orleans av amerikanske redningshelikoptre. Fremdeles sitter tusener innesperret etter katastrofen.

Overlevende etter orkanen Katrina blir reddet ut av katastrofeområdet i New Orleans i det som omtales som den største redningsaksjonen luftveien i USA noensinne.

Etter å ha tilbrakt flere dager uten verken mat, vann eller medisiner, blant søppel og avføring, virket de overlevende matte mens de snublet seg mot reddende busser og helikoptre, melder BBC.

Hvor mange som har mistet livet som følge av katastrofen, er fremdeles ikke kjent. Mange tusen antas å ha omkommet.

Personer som døde mens de ventet forgjeves på redningsmannskaper, er blant annet funnet blant de overlevende utenfor konferansesenteret der ofre har samlet seg for å søke tilflukt.

- Voldtekt og drap
Fra det samme området, har en rekke av de overlevende fortalt urovekkende historier om vold, inkluldert voldtekt og drap ved tilholdsstedene til ofre, i hovedsak utført av kriminelle gjenger.

- Voldtekt skjer her, sier Africa Brumfield (32) til Reuters.

Hun sier kvinner ikke har kunnet gå på badet uten menn.

- De voldtar dem og kutter strupen over på dem, sier 32-åringen.

Ifølge en soldat i den nasjonale sikkerhetstjenesten ble en ung jente funnet voldtatt og drept på badet i området. I etterkant av ugjerningen skal en folkemengde ha tatt loven i egne hender og skambanket den antatte gjerningsmannen til døde.

- Øyner håp med soldater
President George W. Bush har måttet tåle sterk kritikk for å ha vært sent ute med å bøte på Kristinas herjinger, og tilby krisehjelp til de kaotiske, ødelagte bydelene, veiene og husene.

Lørdag ga presidenten og hans regjering etter for presset, og erklærte at tusenvis av ekstra soldater ville bli satt inn i de naturkatastroferammede områdene.

BBCs reporter James Coomarasamy, som er i New Orleans, sier ankomsten av tusenvis av soldater endelig har begynt å gi folk følelsen av at det arbeides på spreng med evakuering.

Over en million mennesker skal ha blitt tvunget på flukt fra hjemmene sine i Texas, Tennessee, Indiana og Arkansas. Inntil 40 helikoptre deltar i operasjonen for å redde de mange innesperrede i området.

Her finner du hele TV 2 Nettavisens dekning av naturkatastrofen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere