RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10.000 stormet politistasjon

Sist oppdatert:
10.000 demokratiforkjempere stormet søndag en politistasjon i Kirgisistan. Illsinte demonstranter har tatt over flere offentlige bygninger med krav om at landets president skal gå av.

Politibetjentene i bygningen måtte flykte da den ble stormet av illsinte demonstranter, melder Associated Press.

Regjeringen sa den er klar til å forhandle med opprørerne, som krever at president Askar Akayev skal gå av.

- Vi håper det ikke blir mer vold, sier presidentens talsmann Abdil Seghizbayev ifølge AP.

Ifølge en talsmann for myndighetene stiger røyk opp fra politistasjonen, og flere vinduer er blitt knust. Det antas at flere mennesker er skadet

Demonstrantene kastet steiner på politifolk og myndighetspersoner, mens politimennene som flyktet fra statsjonen i byen Jalal-Abad søkte tilflukt på taket av bygningen, og skjøt skudd i luften.. Omtrent 20.000 mennesker deltar ifølge aktivist Cholpon Ergesheva i demonstrasjoner i byen.

En dag tidligere hadde politiet på brutalt vis kastet ut demonstranter fra to regjeringsbygninger de hadde okkupert i protest mot påstått valgfusk. Fem statlige bygninger i landet er fremdeles okkupert.

Det har vært store protester over hele landet etter parlamentsvalget i Kirgisistan 27. februar. President Askar Akajevs allierte vant en overveldende seier, men hans kritikere hevder det skyldes omfattende fusk, og valget har blitt gjenstand for internasjonal fordømmelse.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere