*Nettavisen* Nyheter.

10.000 tatt i politiaksjon

Amerikansk politi har pågrepet over 10.000 rømlinger i løpet av den siste uka i en gigantisk aksjon over hele USA.

Justisminister Alberto Gonzales er ventet å offentliggjøre resultatene etter aksjonen på en pressekonferanse torsdag, ifølge CNN.

Allerede kan tv-kanalen fortelle en rekke detaljer om aksjonen, som blir betegnet som meget vellykket. Blant de 10.340 personene som ble tatt i aksjonen som varte fra 4. til 10. april var 162 personer som var dømt eller etterlyst for drap, 638 etterlyst for væpnet ran, 553 etterlyst for voldtekt eller seksuelle overgrep, 154 gjengmedlemmer og 106 uregistrerte sexforbrytere.

Noen av rømlingene hadde flyktet fra fengsel, noen var løslatt mot kausjon og andre var ettersøkt i forbindelse med ulike forbrytelser. Enkelte av personene som ble pågrepet var ansett å være spesielt farlige - én væpnet mann ble pågrepet i en hule under en fallem.

- Vi er virkelig overrasket. Vi hadde ingen anelse om vi ville pågripe mer enn 10.000 personer, sa en etterforsker som ønsker å være anonym.

Mer enn 3000 politibetjenter jaktet rømlinger i hver eneste stat i USA - inkludert Puerto Rico and Guam, ifølge CNNs kilder.

En sammenligning med pågripelsestallene for hele 2004 viser størrelsen på aksjonen. Samtlige politidistrikt i USA pågrep til sammen drøyt 66.000 mistenkte forbrytere.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.