RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

10.000 turister strandet

10.000 turister er strandet i Nepal etter at maoistene sperret av veiene til de viktigste turistdestinasjonene. 26 mennesker er drept i kamper natt til søndag.

- Vi har funnet 16 lik av maoistopprørere, og vi har mistet ti av våre menn, sier oberst Ram Sharan Karki til Reuters fra Kailai, nær området der kampene fant sted.

Blodige kamper
Kampene natt til søndag var de blodigste i kampherjede Nepal siden fredssamtalene kollapset i august i fjor.

Karki la til at mange flere maoister enn de som er funnet kan ha blitt drept i skuddvekslingene.

Blokkade
Søndag erklærte maoistene en to dager lang trafikkblokkade i Gandaki og Lumbini vest i Nepal, for å protestere mot drap på sine medlemmer.

- I Pokhara, Chitwan og Lumbini - Buddhas fødested - er omtrent 10.000 turister strandet på grunn av maoistenes restriksjoner, sier presidenten i Hotel Association Nepal (HAN), Narendra Bajracharya, til nyhetsbyrået AFP.

Fjellbyen Pokhara, nasjonalparken Royal Chitwan og Lumbini er de viktigste turistmålene i Nepal etter hovedstaden Katmandu, og det er for tiden turistsesong i landet.

Bajracharya bønnfaller opprørerne og regjeringen om å starte fredssamtalene igjen for å få løst den åtte år lange konflikten som har kostet minst 10.000 menneskeliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere