RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

100.000 trues av vannmangel

FN forsøker nå å hjelpe mer enn 100.000 sudanere som har flyktet over grensen til nabolandet Tchad. Det er svært tørt i denne regionen, og flyktningene mangler vann.

Flyktningene risikerer også å bli ofre for kamphandlinger. Forholdene i grenseregionen er svært urolige. Den sudanske regjeringshæren har ligget i krig med opprørere i Darfur-regionen vest i landet siden februar i fjor.

- Vi må bore brønner for å komme ned til grunnvannet. Hvis vi skal skaffe nok vann til å forsyne 100.000 flyktninger, må vi bruke rundt to millioner dollar (vel 13,5 millioner kroner) bare på brønnboringen, sier Yvan Sturm fra FNs høykommissær for flyktninger UNHCR.

Opprørsgeriljaen Sudans frigjøringsbevegelse SLM har gått til væpnet kamp i protest mot det den kaller regjeringens mangel på innsats for menneskene i Darfur. Ifølge FNs beregninger har om lag 3.000 mennesker mistet livet i disse kampene.

UNHCR kan ifølge Yvan Sturm bekrefte opplysninger om at antallet sudanske flyktninger i Tchad er kommet opp i minst 103.000. Flyktningstrømmen økte sterkt etter at regjeringsstyrkene 16. januar angrep en gruppe landsbyer nær grensebyen Koulbouss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere