RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11-åring drepte 8-åring med hagle i USA

DREPT: Åtte år gamle Malayka Dyer ble drept av en elleve år gammel nabogutt etter at hun sa nei til at han kunne få leke med valpen hennes.
DREPT: Åtte år gamle Malayka Dyer ble drept av en elleve år gammel nabogutt etter at hun sa nei til at han kunne få leke med valpen hennes. Foto: Privat (WBIR)
Vitner forteller at 11-åringen ble sint da han ikke fikk leke med valpen hennes.

NEW YORK (Nettavisen): Masseskytingen i Oregon, hvor Chris Harper-Mercer drepte ni mennesker før han tok sitt eget liv, har fått massiv oppmerksomhet i amerikansk presse i dagene etter at massakren skjedde.

Dessverre blir så mange amerikanere drept av skytevåpen hver dag i USA at media ikke har mulighet til å omtale hver hendelse. Hittil i 2015 er 10.050 mennesker drept av skytevåpen, ifølge gunviolencearchive.org.

Det tilsvarer et snitt på 36 mennesker per dag.

Oregon-massakren har fått debatten om USAs våpenlover til å blusse opp igjen, selv om president Barack Obama erkjenner at han sannsynligvis ikke har makt til å gjøre noe annet enn å snakke om dette - fordi republikanerne vil avfeie alle forslag om innstramming av lovverket.

Den enkle tilgangen på skytevåpen har nå også kostet Malayka Dyer (8) livet.

Hun lekte sammen med sin hundevalp lørdag kveld, i hagen i et lite nabolag der alle kjenner alle i White Pine i Jefferson County, da hun ble skutt av en 11 år gammel gutt.

Den lokale nyhetskanalen WBIR melder at 11-åringen skjøt Malayka med hagle fordi hun sa nei da han spurte om å få leke med valpen hennes.

- Han hadde lyst til å se på valpen, men den lille jenta lo og sa nei og det var det, forteller Chasity Arwood, en av naboene deres.

Malaykas mor, Latasha Dyer, sier til WATE at dette ikke var første gang hun og 11-åringen kranglet.

- Han mobbet henne da vi flyttet til White Pine. Han gjorde narr av henne, kalte henne ting og var slem mot henne. Jeg var nødt til å snakke med skolerektoren om ham og da sluttet han med mobbingen en stund, så så skjøt han plutselig henne, sier Latasha Dyer.

Politiet ble tilkalt i 19.30-tiden lørdag kveld, og fant den åtte år gamle jenta liggende på bakken med skuddskader i brystet. Hun ble fraktet til sykehuset Morristown-Hamblen, hvor hun ble erklært død.

Politiet opplyser at 11-åringen er i varetekt og vil bli fremstilt for ungdomsretten.

De to barna var elever ved White Pine barneskole i Jefferson County i Tennessee.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere