RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11 drept i avsidesliggende by

Sist oppdatert:
Det er innført portforbud i Moreh etter at 11 mennesker har mistet livet i sammenstøt mellom ulike stammer nord i India.

Moreh ligger i delstaten Manipur nær grensen mot Burma. Søndag opplyser politiet at det er innført portforbud i byen etter at 11 personer har mistet livet i blodige sammenstøt. Politiet har også fått ordre om å skyte for å drepe dersom noen beveger seg utendørs.

Spent
Urolighetene startet lørdag da lokalbefolkningen fant fem døde personer som tilhører Kuki-stammen. De fem var blitt skutt og drept, melder Reuters. Ifølge AP ble de drept i en skuddveksling med folk fra den rivaliserende Meitie-stammen.

Funnet førte til at flere Kukier angrep politistasjonen i byen, dit de døde var blitt fraktet. En rekke hus som tilhører folk fra den rivaliserende Meitie-stammen ble rasert, og senere på kvelden fant politiet seks drepte Meitie-fiskere. AP melder at disse var bygningsarbeidere.

- Situasjonen er svært spent og hæren har intensivert sin patruljering for å stoppe nye voldshandlinger, sier en lokal politimann til Retuers.

Kjemper for løsrivelse
Kukiene er i flertall i området, og støtter ikke løsrivingsforsøkene fra Meitiene. Også Kukiene har kjempet for løsrivelse fra India. Både Kukiene og Meitiene føler seg oversett av den føderale regjeringen i New Dehli, som ligger 1600 kilometer lenger vest, og beskylder myndighetene for grov utnyttelse av naturressursene i området, uten av lokalbefolkningen får noe tilbake.

Ifølge indisk etterretning holder rundt 3000 Meitie-opprørere til i jungelen i grenseområdene til Burma. Her har de bygd treningsleirer, og med jevne mellomrom tar det seg over grensen til Manipur for å utføre ulike aksjoner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere