RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA)

11. september-dømt får saken opp på ny

Den eneste mannen som er dømt for angrepene 11. september 2001 får tatt opp saken sin på nytt etter at nye beviser har dukket opp.

Mounir al-Motassadek ble i fjor dømt for å ha tilhørt en al-Qaida-celle i Hamburg, som var sentral under planleggingen av angrepene 11. september 2001. Advokatene hans mener nå de kan vinne ankesaken på bakgrunn av nye beviser som fikk en annen marokkaner frikjent fra de samme anklagene i februar.

29 år gamle al-Matossadek soner nå en 15 års fengselsdom, etter at han i fjor ble funnet skyldig i mer enn 3000 tiltalepunkter om medvirkning til drap.

Ifølge domstolen var han medlem av terrorcellen der også tre av flykaprerne fra 11. september var medlemmer.

En tysk ankedomstol avgjorde torsdag at al-Matossadek får saken sin gjenopptatt. Saken blir sendt tilbake til en lavere rettsinstans

De nye bevisene som kan frikjenne al-Matossadek dukket opp i rettssaken mot Abdelghani Mzoudi for noen uker siden, men kilden til bevisene ble aldri offentliggjort. Bevisene kommer trolig fra en al-Qaida-leder ved navn Ramzi Binalshibh som nå er i amerikansk varetekt, melder BBC.

Nå når al-Matossadek får saken sin gjenopptatt, vil USA trolig omgjøre en avgjørelse om å holde tilbake gjengivelsen av avhør med Binalshibh.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere