Gå til sidens hovedinnhold

11. september-tiltalt frikjent

En tysk domstol i Hamburg frikjente torsdag en marokkansk student som sto tiltalt for medvirkning til terrorangrepene i USA 11. september 2001.

Abdelghani Mzoudi (31) ble også frikjent for medlemskap i en terroristorganisasjon. Saken ble tidligere på dagen utsatt på begjæring fra advokaten til noen av ofrene, men dommerne besluttet senere å ikke ta begjæringen til følge.

Den tiltalte viste ingen følelsesmessig reaksjon da frikjennelsen ble kunngjort.

Kretsen rundt Atta
Mzoudi tilhørte kretsen av muslimske studenter som flokket seg rundt Mohammed Atta, en av de to pilotene som styrte kaprede fly inn i World Trade Center. Han underskrev blant annet Attas testament og overførte penger til selvmordspilotene, men forsvarerne krevde ham frifunnet på grunn av mangelen på bevis.

Påtalemyndigheten hadde nedlagt påstand om maksimumsstraffen på 15 års fengsel, men sto med en svak sak etter at Mzoudi i desember overraskende ble løslatt.

Visste ikke
Dommerne lot tvilen komme Mzoudi til gode fordi et anonymt vitne overraskende hevdet at det kun var Atta, to andre selvmordspiloter, samt terrorangrepets sjefsplanlegger Ramzi Binalshibh som kjente til terrorplanene. Sistnevnte har siden september 2002 vært holdt fengslet på ukjent sted av amerikanske myndigheter.

Frifinnelsen ventes også å få betydning for Mzoudis venn og landsmann Mounir el-Motassadeq som for ett år siden ble dømt til 15 års fengsel på grunnlag av en nesten lik tiltale. Dommen er anket til Tysklands øverste straffedomstol i Karlsruhe.

(NTB-Ritzau)

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus