11. september-tiltalt i tysk rett

Når rettssaken mot Abdelghani Mzoudi starter i Hamburg i Tyskland torsdag, må han svare for anklager om drap på mer enn 3000 mennesker 11. september 2001.

Mzoudi er den tredje 11. september-anklagede noe sted i verden. Han er det andre medlemmet av den såkalte Hamburg-cellen som må forsvare seg for retten, skriver NTB-DPA-AFP.

Nettverk

Den 19. februar i år ble Mzoudis marokkanske landsmann Mounir El Motassadeq dømt til 15 års fengsel for delaktighet i terroren mot New York og Washington. Mzoudi skal ha vært en nær venn av Ramzi Binalshibh, som ble arrestert i Pakistan i fjor og nå sitter fengslet i USA.

Alle tre skal ha stått i kontakt med Mohammed Atta, som døde bak spakene i flyet som styrtet inn i World Trade Centers nordlige tårn.

Bin Ladens ordre

Ifølge de offisielle dødstallene mistet 3.066 mennesker livet i angrepene mot begge tårnene i World Trade Center og mot forsvarsdepartementet Pentagon i Washington. Aksjonene skal ha skjedd på ordre fra Osama bin Laden, superterroristen som leder nettverket al-Qaida.

I likhet med Mounir El Motassadeq skal Mzoudi ha vært godt orientert om al-Qaidas planer om å kapre fire passasjerfly i USA for snart to år siden. Mzoudi skal blant annet ha vært til stede ved en av al-Qaidas leirer i Afghanistan, der planene om aksjonen ble diskutert.

Dom i saken ventes først å falle en gang etter nyttår.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.