RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

11 timer i avhør

Sist oppdatert:
Moren til Madeleine, Kate McCann, skal være livredd for at hun blir utsatt for et komplott fra politiets side.

Moren til Madeleine ble offisielt avhørt for andre gang av det portugisiske politiet torsdag. Kate McCann hadde med seg sin advokat Carlos Pinto de Abreu, men han var ikke til stede under selve avhøret, som fant sted ved politistasjonen i Portimão. Hun ble sluppet ut natt til fredag etter å ha sittet elleve timer i avhør, melder Sky News. Avhørene startet klokken 14, og ble kun avbrutt av en middagspause ved 22-tiden.

Fredag morgen må Kate McCann trolig inn til nye avhør med politiet. Også ektemannen Gerry McCann skal avhøres.

- Dopet
Ifølge avisen Diário de Notícias har politiet fattet interesse for telefonsamtaler og e-post som Kate og Gerry har utvekslet med venner.

- Kate ble avhørt som vitne og er fortsatt å anse som et vitne i saken, sa advokat Carlos Pinto de Abreu da han og Kate McCann forlot politistasjonen ved 01-tiden i natt.

Advokaten ville ikke gå i detalj om hva Kate McCann ble avhørt om, men et sannsynlig spørsmål er ifølge The Times om hun gav Madeleine beroligende midler for å få henne til å sove den kvelden hun forsvant. Talspersoner for paret har tidligere benektet dette på det sterkeste.

Vennene av moren sier at Kate er livredd for at det portugisiske politiet skal klandre henne for forsvinningen av datteren, og at hun skal bli brukt som syndebukk i mangel på andre løsninger.

Nye bevis
Ifølge en britisk kilde, som er tilknyttet etterforskningen, skal ferske rettsmedisinske resultater i saken undergrave foreldrenes versjon av hendelsesforløpet kvelden Madeleine forsvant. Det er gjort biologiske funn både i foreldrenes bil og på hotellrommet deres, og resultatene var klare onsdag.

Under gårsdagens avhør ble Kate McCann informert om resultatene av disse undersøkelsene, og hun ble bedt om å forklare seg om avvik i tidligere forklaringer og detaljer som ikke stemmer, skriver 24 Horas.

Faren til Madeleine, Gerry McCann, vil bli tatt inn til avhør klokken 14 fredag. Til tross for at politiet sier at foreldrene har status som vitner, legger de ikke skjul på at avhørene vil konsentrere seg om forsvinningen.

- Kate er livredd
Etter avhørene skal politiet sammenligne ekteparets versjoner og eventuelt bestemme seg for om de skal forandre på foreldrenes status.

- Kate er livredd for at hun skal bli utsatt for et komplott. Dette har vært den verste uken siden Madeleine forsvant, og uken er fortsatt ikke ferdig. De har ingen anelse om hvorfor de blir kalt tilbake. Politiet har nektet å fortelle dem. De frykter at de muligens får status som mistenkte, forteller en nær venn av familien til Daily Mail.

Ifølge politikilder som avisen The Sun har snakket med, kan dette skje i løpet av kort tid.

Ekteparets talskvinne Justine McGuinness sa torsdag at paret er glade for å kunne bistå politiet.

- Kate tror fortsatt at Madeleine er i live, sa hun til pressen utenfor politihuset i Portimão torsdag, ifølge nyhetsbyrået Lusa. Hun sa også at familien ser på avhørene som et skritt framover i etterforskningen.

Får ikke reise hjem
Den dramatiske utviklingen i saken setter en stopper for foreldrenes planer om å reise hjem til Rothley i Leicestershire førstkommende søndag. Madeleine McCann forsvant fra et hotellrom i feriebyen Praia da Luz 3. mai. Foreldrene har flere ganger blitt utsatt for grove beskyldninger i den portugisiske dagspressen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere