*Nettavisen* Nyheter.

11/9-dødstall lavere enn antatt

Det offisielle antallet mennesker som ble drept i terrorangrepet mot World Trade Center er nok en gang senket. Det nye tallet er 2.752 omkomne.

29.10.03 20:59

Hele 40 navn er blitt strøket fra listen, etter at etterforskningen har avdekket en rekke forsøk på bedrageri, melder NTB-Reuters.

Svindel
Folk som har vært ute etter å svindle til seg erstatninger har meldt personer savnet som slett ikke befant seg i World Trade Center 11. september 2001. I noen av tilfellene er politiet usikker på om de "savnede" personene noen gang har eksistert.

Dette har vært mulig fordi ødeleggelsen av de to skyskraperne var så voldsom at det bare er funnet levninger etter halvparten av dem som døde i terroraksjonen.

Fra 6.700
Dødstallene har blitt redusert flere ganger siden den fatale morgenen for drøye to år siden. Rett etter angrepene fryktet amerikanske myndigheter at 6.700 mennesker kunne være drept. Antallet sank raskt da det viste seg at mange av dem som befant seg i området, hadde kommet seg i sikkerhet.

Senere er tallet blitt kuttet på grunn av bedrageriforsøk som er blitt avslørt, og på ettårsdagen for angrepene var antallet ofre nede i 2.801. Det siste året har tallet ligget stødig på 2.792.

Myndighetene i New York sier to eller tre dødsfall fortsatt etterforskes, så det er fortsatt mulig at dødslistene må endres på nytt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.