Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

119 dyr sexmisbrukt

Sist oppdatert:
Sexmisbruk av dyr er ingen sjeldenhet i Sverige. Det viser en undersøkelse dyrevernmyndighetene presenterte fredag. I årene fra 2000 til 2004 er det registrert 119 tilfeller.

Sex med dyr blir mer og mer utbredt i Sverige, viser undersøkelsen, som er utført på oppdrag fra regjeringen. I perioden fra 2000 til 2004 er det registrert 119 tilfeller, skriver Expressen. Det er i hovedsak hester som blir utsatt for overgrepene, men også hunder får gjennomgå. I mange av tilfellene rapporteres det om skader i dyrenes underliv.

Markant økning
20 tilfeller av dyresex i året utgjør en markant økning fra tidligere år. Fra 1970-tallet er det bare tre kjente tilfeller. Siden har antallet rapporterte sexovergrep mot dyr steget jevnt og trutt. De som står bak rapporten peker likevel på at økningen like gjerne kan ha sammenheng med en økt bevissthet om problemet.

- Vi vet ikke om de tilfellene vi har funnet bare er toppen av et isfjell. Det er svært vanskelig å uttale seg om mørketall når det gjelder denne typen saker, sier Linda Karlsson, avdelingssjef i det svenske Djurskyddsmyndigheten, ifølge Expressen.

Internett viser vei
En kartlegging som svensk politi har gjennomført viser også at det finnes svært mye materiale om dyresex på internett. Nesten hver eneste pornografisk side har lenker til sider om dyresex.

- Utilstrekkelig lovverk
Få av tilfellene havner for svenske domstoler. Årsaken er at seksuell omgang med dyr ikke er forbudt etter svensk lov. Den gamle loven som forbød utukt med dyr ble opphevet i 1944. Dyrevernmyndighetene mener at dagens lovverk som forbyr dyreplageri er utilstrekkelig.

- Vi tar ikke stilling til om det burde være et uttrykkelig forbud. Vi konstaterer bare at de bestemmelsene vi har i dag ikke fungerer, sier Linda Karlsson.

I Norge ble det daværende forbudet mot dyresex fjernet ved en i 1972. Dyrebeskyttelsen Norge har krevd at det på nytt innføres et ettertrykkelig forbud.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!