RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 års fengsel for bankraner (92)

Den notoriske bankraneren J.L. Hunter Rountree må sitte bak lås og slå til han blir 104 år.

Den kriminelle løpebanen til Rountree, som går under kallenavnet « Red», er definitivt over.

Nå er nemlig Texas-mannen - er etter alt å dømme den eldste bankraneren i USA - dømt til 12 og et halvt års fengsel. Det melder nyhetsbyrået Reuters.

Debut som 80-åring
Gamlefar sier at han debuterte som bankraner i en alder av 80 år. Motivet skal være ønske om hevn etter at han havnet i økonomisk problemer.

Han tilsto å ha robbet en bank i Abilene i Texas for 14.000 kroner i august i fjor. Den gang ga han først bankfunksjonæren en konvolutt med « Bankran» skrevet med rød tusj. Så ga han funksjonæren en ny konvolutt, og ba henne fylle den med penger.

Funksjonæren spurte to ganger om det var en spøk, men Rountree, som viste seg ikke å være bevæpnet, svarte at hun ville bli skadet om hun ikke skyndte seg.

Stokk og håndjern
Rountree skal sone straffen ved et føderalt medisinsk senter. Han kom til retten med stokk, iført håndjern og en løstsittende fengelsdrakt, og måtte ha hodetelefoner for å høre dommeren.

I 1999 ble den travle pensjonisten løslatt fra et fengsel i Florida, etter å ha sonet halvannet år av en dom på tre år for et ran i Pensacola.

I et intervju med Orlando Sentinel i 2001, sa Rountree at han tidligere var forretningsmann, men hadde havnet i et uføre og at en bank hadde tvunget han til konkurs. Han sa også at maten i fengselet var bedre enn på eldrehjemmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere