RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 døde i sprengkulde

Foto: Claude Paris (AP)
Sist oppdatert:
Sprengkulde skaper kaos over store deler av Europa.

Minusgrader og uventet snøfall forårsaket store problemer for reisende over store deler av Europa. Kulden skal også være årsaken til 12 dødsfall.

I Polen skal minst ti personer ha frosset i hjel som følge av temperaturen ned mot 25 minusgrader, opplyser polens innenriksminister til nyhetsbyrået AP.

Italiensk politi opplyser at en mann som sto på balkongen sin ble drept da snøen fikk et soltak og deler av veggen til å rase. En 47 år gammel serber ble funnet frosset i hjel i sitt hjem i byen Zagarole, øst for Roma.

Det kalde vinterværet førte til at Milanos to flyplasser måtte stenge. Tog ble forsinket i det som normalt sett er en solfylt sørside av Frankrike.

Leverer ikke gass
Samtidig har all gassleveranse gjennom Ukraina blitt stanset, opplyser både ukrainske og russiske myndigheter, noe som skaper enda større bekymring for europeerne som lider i sprengkulda.

Ukraina beskylder Russland for å ha stanset gassleveransen til Europa, mens Russlands energigigant Gazprom hevder Kiev har stengt rørledningen. Men begge parter er i alle fall enige om at leveransen har blitt stanset.

Ti europeiske land har nå rapportert at de ikke lenger mottar gass fra Russland. 17 land har tidligere klaget på mindre leveranse av gass som følge av krisen, som ble utløst av en krangel mellom Kiev og Moskva over ubetalt gjeld og uenighet om priser.

Kaldeste natt
Men det er ikke bare menneskene som sliter med kulda. I den zoologiske hagen i Roma fikk sjimpansene varm grøt, te, croissanter og kjeks for å sørge for at de fikk i seg nok kalorier til å overleve kulda.

Tyskland opplevde sin kaldeste natt denne vinteren, med minus 28 grader. I Nederland måtte myndighetene sende ut et isbryterskip i havnen i Rotterdam. Det er første gang siden 1996 de har vært nødt til å gjøre dette.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere