RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

12 drept i gisseldrama

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Tre av mennene som tok 18 gisler i det amerikanske konsulatet i Jedda, er drept av saudiarabiske sikkerhetsstyrker. Totalt 12 personer mistet livet i gisseldramaet.

Ifølge TV-stasjonen AlArabiya ble minst fire soldater i de saudiarabiske sikkerhetsstyrkene drept under aksjonen for å befri gislene i konsulatet. I tillegg ble fem ansatte ved konsulatet og tre av de fem gisseltakerne drept i aksjonen, melder AP.

18 lokalt ansatte var tatt som gisler, men det er ikke kjent om de drepte var blant gislene. Tidligere mandag kom det meldinger om at ingen av gislene ble skadd og at samtlige var utenfor fare.

- Vi kan bekrefte at konsulatet er blitt angrepet. Det er ikke registrert amerikanske tap, sier en talskvinne for den amerikanske ambassaden i Riyadh ifølge AP.

Den amerikanske ambassaden i Riyadh ble mandag stengt som følge av angrepet i Jedda. Verken den norske ambassaden i Riyadh eller generalkonsulatet i Jedda er berørt av angrepet.

- Konsulatet er ikke berørt, og de få nordmennene som er bosatt i Jedda skal være i god behold, sier fungerende pressetalsmann Eirik Bergesen i Utenriksdepartementet til TV 2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere