*Nettavisen* Nyheter.

12 irakere drept på et døgn

Minst tolv irakere er drept i ulike hendelser i Irak det siste døgnet. Seks av dem ble skutt og drept av amerikanske soldater.

Den irakiske dommeren Muhan Jaber al-Shuwaili, som ledet tribunalet for etterforskning og rettsforfølgelse av tidligere tjenestemenn i Saddam Husseins styrtede regime i Najaf, ble skutt og drept mandag.

– En av gjerningsmennene sa at Saddam Hussein hadde gitt ordre om å stille al-Shuwaili for retten. Så skjøt de ham med to skudd i hodet, forteller statsadvokat Arif Aziz, som ble kidnappet sammen med dommeren og senere frigitt. Det melder NTB-Reuters-AFP.

Ytterligere én sivil iraker ble drept og 15 personer ble såret i en eksplosjon mandag. Angrepet var rettet mot viseguvernøren i regionen Muaskar Saad.

Seks irakere ble drept av amerikanske soldater søndag kveld. Lokale innbyggere ved Balad, nær Bagdad, sier de seks var på vei hjem fra bønn.

De amerikanske soldatenes forklaring er at de skjøt fordi de mistenkte irakerne, som kjørte i en pick-up-bil, for å ville angripe dem. Saken er nå under etterforskning, ifølge den amerikanske okkupasjonshæren.

Lederen for naborådet i bydelen Karkh i Bagdad ble skutt og drept av ukjente gjerningsmenn i nærheten av hjemmet sitt da han var på vei hjem til fots søndag kveld, opplyser amerikansk militære.

En elleve år gammel irakisk gutt ble drept da han kom i kryssild mellom amerikanske styrker og væpnede irakere søndag kveld i Falluja.

To personer ble drept og seks ble såret i et granatangrep i den nordirakiske byen Kirkuk sent søndag kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.