RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Krigen i Syria skaper flykningstrøm til Europa.
Krigen i Syria skaper flykningstrøm til Europa. Foto: Uncredited (Ap)

12.000 flyktninger skal bosettes i Danmark neste år

Sist oppdatert:
Det er tre ganger så mange som tidligere antatt.

I juli og august kom det rekordmange asylsøkere til Danmark, mange av dem var fra Syria. Det fikk den rødgrønne regjeringen til å varsle at det ville komme 20.000 asylsøkere til Danmark i år.

Senere har imidlertid strømmen avtatt uten at man vet helt hvorfor. Fra september til oktober ble antallet asylsøkere fra Syria halvert. Likevel har tilstrømmingen vært så stor at mange asylsøkere er blitt innkvartert i ferieboliger, på vandrerhjem og i campinghytter mens de venter på at søknaden behandles.

Innstramming

Flyktningstrømmen har fått den danske innvandringsdebatten til å blusse opp igjen.

Tidligere i høst vedtok regjeringen en innstramming som betyr at mange asylsøkere kun vil få opphold i ett år av gangen. Dette vil blant annet gjelde hver fjerde flyktning fra Syria.

Den borgerlige opposisjonen har kritisert regjeringen for ikke å stramme inn nok, mens Enhedslisten på venstresiden har kritisert regjeringen for å blåse opp antall asylsøkere.

Tolker og asylbarn

Torsdag ble det klart at fem afghanske tolker, som har arbeidet for danske styrker i Afghanistan, har fått oppholdstillatelse i Danmark. Både de afghanske tolkene og utsendelse av asylbarn som har bodd lenge i landet, har vært hete debattemaer også i Danmark.

Regjeringen har blant annet fått kritikk fra Europarådets menneskerettighetskommissær for å ha sendt en psykisk syk 16-åring tilbake til Kosovo etter at han hadde bodd tolv år i Danmark. I forrige uke fikk gutten, som nå er 17 år, beskjed om at beslutningen var omgjort og at han kan komme tilbake. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere