Gå til sidens hovedinnhold

124 arrestert for Mumbai-terror

Pakistanske myndigheter har arrestert 124 personer i tilknytning til terrorangrepene i Mumbai i november.

Personene ble arrester i en aksjon mot grupper som angivelig er tilknyttet terrorangrepene i Mumbai, som krevde 164 menneskeliv, melder Sky News.

Pakistanske sikkerhetsstyrker har stengt fem treningsleirer til gruppen Lashkar-e-taiba, som har fått skylden for angrepene.

- Vi har arrestert 124 mellomledere og toppledere, sier Pakistans innenriksminister Rehman Malik.

Men pakistanske myndigheter opplyser at de trenger ytterligere informasjon fra India for å kunne stille de mistenkte for retten.

India har tidligere sagt at terrorangrepet ble planlagt i Pakistan, men Malik vil ennå ikke innrømme om det var militante grupper i Pakistan som sto bak angrepet.

Malik sier at aksjonen var en respons på FNs beskyldninger om at en pakistansk veldedighetsorganisasjon var en front for lovløse militante grupper, som angivelig er tilknyttet angrepene.

Ti terrorister gikk i land i Indias finanshovedstad Mumbai i november og drepte 164 mennesker. Terroristene forskanset seg på flere luksushotell og et jødisk senter og holdt gisler i flere døgn før indiske myndigheter klarte å få kontroll på situasjonen. Kun én av terroristene overlevde terrorangrepet.

Angrepet har tilspisset forholdet mellom de to atommaktene India og Pakistan.

Reklame

Shoppingfesten fortsetter - Sjekk søndagens Black Weekend-salg