RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Enkelte steder i India er opp mot 50 prosent av jenter under 18 år gifte.
Enkelte steder i India er opp mot 50 prosent av jenter under 18 år gifte. Foto: Str (Afp)

13-åring bønnfaller rektor om å stanse bryllupet

Sist oppdatert:
En 13 år gammel indisk jente har skrevet brev til skolen for å slippe og bli barnebrud.

Den 13 år gamle indiske jenta har, ifølge indiske medier, forsøkt å få foreldrene til å avlyse bryllupet som etter planen skal gjennomføres i dag.

Siden foreldrene ikke vil høre på henne, har jenta skrevet brev til rektor ved skolen hun går på, fordi bryllupet kan gjøre at hun ikke får fullført utdannelsen sin.

- Jeg vil ikke gifte meg. Jeg avla en ed da jeg kom inn på skolen at jeg ikke ville gifte meg før jeg fylte 18 år. Jeg ønsker ikke å gifte meg tidlig, skriver hun i brevet ifølge India times.

Faren forsvarer avgjørelsen overfor Hindustan Times.

- Vanskelig å gifte bort voksne jenter

- Barnebryllup er vanlig i vårt samfunn. Det er vanskelig å finne en bra partner for en voksen jente, sier han.

I området i India hvor jenta bor skal det være svært vanlig at jenter giftes bort i ung alder.

Rundt 52 prosent av jenter er gifte før de fyller 18 år.

Barnebryllup er forbudt i India, men det forekommer svært ofte likevel. En ny oversikt viser at kun 11 personer ble dømt for brudd på regelverket i 2010.  Ifølge indisk lov regnes det som et barnebryllup når bruden er under 18 år eller brudgommen under 21 år. 

Artikkelen fortsetter under bildet.

Bildet ble tatt under et massebryllup på landsbygda i India i 2006. 50 par hcor jentene var under 18 år ble viet, til tross for at det er ulovlig. 


Gir penger til familien med ugifte jenter

Flere stater i India har innført insentiver for å utsette bryllupene. En stats har et program som kalles «Min datter, min rikdom» hvor myndighetene betaler 25.000 rupi (tilsvarer rundt 3000 kroner) til familien hvis jenta er ugift når hun fyller 18 år.

- Jenter som presses inn i barnebryllup blir gjerne gravide mens de fortsatt er ungdommer, noe som øker risikoen for komplikasjoner i forbindelse med graviditeten og fødsler. Disse komplikasjonene kan føre til at jenta dør, sier en talsperson for FNs befolkningsfond (UNFPA) ifølge The Independent

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere