RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13-åring død av fuglevirus

(Foto: Tor Richardsen / SCANPIX)
En 13 år gammel gutt har dødd av fuglevirus i Vietnam, melder vietnamesiske helsemyndigheter lørdag. Tilstanden for ei jente på åtte år er kritisk.

Gutten døde i Ho Chi Minh City sør i Vietnam. Han er den første personen som har mistet livet etter å ha fått bekreftet fuglevirus-smitte sør i landet.

Samtidig er tilstanden for en åtte år gammel jente i den samme byen kritisk. Hun har også testet positivt for viruset.

Fugleviruset har så langt tatt livet av minst seks personer i Vietnam, men de fem første ofrene har alle bodd nord i landet.

Også i Thailand kan viruset ha krevd sitt første offer. En mann som drev med oppdrett av kamphaner, døde fredag av det som mistenkes å være fugleviruset. Også Kambodsja, Japan og Sør-Korea kjemper mot sykdommen, men hittil er ingen dødsofre bekreftet.

Fugleviruset smitter mennesker som har vært i kontakt med infiserte fugler. Verdens helseorganisasjon (WHO) frykter at viruset kan gå sammen med et menneskelig influensavirus og dermed utvikle seg til en svært farlig epidemi for mennesker. WHO har beordret masseslakt av kyllinger i Vietnam, men FN er bekymret for at avlivningen ikke går raskt nok. (NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere