RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 døde i busskrasj

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Fatal bussulykke i Tyskland. Minst 13 er døde - 30 skadd.

Det var 21 eldre ektepar om bord i ulykkesbussen som kjørte av veien rett før klokken 14 mandag. Alle passasjerene var tyske pensjonister fra byen Hopsten, nordvest i Tyskland.

Så langt er 13 personer bekreftet omkommet, og polititalsmannen Ralf Moritz sier ytterligere 30 personer ble skadd. To av de til sammen 48 som var om bord, ble sittende fastklemt etter ulykken.

Fem redningshelikoptre ble kalt ut, og skadde er fraktet til sykehus både i Halle og i Magdeburg.

Lastebil
Ulykken skjedde da bussen ble truffet av en lastebil. Sjåføren mistet kontrollen over bussen og havnet i grøften. Bussen skal ikke ha holdt høy fart, og sammenstøtet med lastebilen skjedde idet de to kjøretøyene passerte åstedet for en annen ulykke, opplyser Moritz.

Bussen kjørte av veien og ned en skråning på Autobahn A 14 mellom Halle og Magdeburg i Sachsen-Anhalt øst i Tyskland. Ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP) kjørte bussen i retning Halle da ulykken inntraff rett før klokken 14.

Årlig utflukt
Byrådsleder Johannes Kramer i Hopstren opplyser at pensjonistene lokale bønder på en årlig utflukt. De var på vei mot et reisemål øst for Dresden.

Bussen som var fire år gammel, tilhørte selskapet Strier Reisen. Leder Thomas Strier betegner sjåføren som en pålitelig og erfaren sjåfør. Han overlevde ulykken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere