RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

13 sperret inne i gruve

Foto: (SCANPIX/AP Photo/Gene J. Puskar)
Sist oppdatert:
13 gruvearbeidere er innesperret etter en eksplosjon i en kullgruve i West Virginia i USA. Redningsmannskapene har nå gått inn i gruven.

Eksplosjonen i Seago-gruven i Upshur County skjedde rundt klokken 14 norsk tid mandag, ifølge nyhetsbyrået Associated Press.

13 gruvearbeidere er innsperret rundt 80 meter under bakken, mer enn en kilometer inne i gruven. Seks arbeidere kom seg ut.

Steve Milligan, en representant for de lokale redningsmyndighetene, sier til TV-kanalen MSNBC at situasjonen er farlig for de innsperrede.

Redningsmannskapene er i ferd med å bore hull ned mot de savnede for å plassere mikrofoner og måle luftkvaliteten. Gruvearbeiderne er også utstyrt med luftrensere som kan forsyne dem med frisk luft i opptil syv timer.

Gass
Spesialister på gruveulykker måtte vente lenge med å ta seg inn i gruven, på grunn av høy konsentrasjon av kullos. Dette kan indikere at det brenner i gruven, men dette har man foreløpig ikke kunnet bekrefte. Ifølge AP er det sendt en redningsrobot til gruven.

Først etter 12 timers venting kunne redningsmannskaper gå inn i gruven ved 24-tiden norsk tid.

Mirakler
Guvernøren i Vest-Virginia, Joe Manchin, sier til CNN at så lenge arbeiderne overlevde eksplosjonen, kan de leve ganske lenge ned i gruven.

Mandag møtte han rundt 250 pårørende i en kirke i nærheten.

- Jeg fortalte dem at jeg ikke har gitt opp. I Vest-Virginia tror vi fortsatt på mirakler, sier han.

Det er ukjent hva som er årsaken til ulykken. En talskvinne for guvernøren sier at ulykken kan ha blitt utløst av et lynnedslag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere