RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

132 IS-krigere drept siden lørdag

Et fransk jagerfly tar av i nærheten av Gulfen i morgentimene onsdag. Et dusin franske fly deltar i den pågåënde militæraksjonen ekstremistene i IS.
Et fransk jagerfly tar av i nærheten av Gulfen i morgentimene onsdag. Et dusin franske fly deltar i den pågåënde militæraksjonen ekstremistene i IS. Foto: Patrick Baz (Afp)
Sist oppdatert:
Minst 132 opprørere fra ekstremistgruppa Den islamske staten (IS) har siden lørdag blitt drept i kamper mot kurdiske styrker nordøst i Syria.

Den kurdiske YPG-militsen tok samtidig kontroll over 70 landsbyer i Hasaka-provinsen, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Militsen fikk luftstøtte fra den USA-ledede koalisjonen.

Slår tilbake

I januar tok kurdiske styrker kontroll over den strategisk viktige byen Ayn al-Arab, som kurderne kaller Kobani. Siden den gang har de også tatt tilbake store områder i den nordlige Aleppo-provinsen.

Rapportene fra kampene kommer samme dag som ekstremistgruppen IS skal ha bortført minst 150 kristne i det samme området. IS-opprørere har utført flere nattlige raid mot byer der det bor mange assyriske kristne.

Tirsdag meldte den London-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) at minst 90 kristne var bortført i nærheten av den nordøstlige byen Hasaka.

Tiltalt i Norge

I Oslo tingrett pågår for tiden en rettsak der en norsk-somalisk skiensmann (30) og to norsk-albanske brødre på 25 og 28 år fra Bærum, er tiltalt for deltagelse eller støtte til en terrororganisasjon.


I retten onsdag, hevdet en av de tiltalte at han ikke lenger deler IS' syn, men at han mener IS gjør mye godt.

(©NTB)

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere