RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Warren Jeffs Texas
Warren Jeffs Texas Foto: Scanpix.

137 barn reddet fra sexsekt

Sist oppdatert:
Myndighetene i Texas har reddet 137 barn fra en ekstremistisk sekt.

Fredag ble 52 barn, alle mellom seks måneder og 17 år, reddet ut fra en gård i Vest-Texas. Gården har siden 2004 fungert som hovedbasen til polygamistsekten «Fundamentalist Church of Jesus Christ of Latter Day Saints» ledet av Warren Jeffs.

Politiet aksjonerte mot den avisdesliggende gården torsdag etter å ha fått melding om mishandling av en 16 år gammel jente. Atten av de 52 barna så ut til å ha vært mishandlet og er tatt hånd om av sosialtjenesten. De resterende barna ble kjørt til et samfunnshus i Eldorado der de nå oppholder seg.

Fredag kveld var ingen arrestert, men politiet jakter på 50-åringen Dale Barlow som er mistenkt for å giftet seg og fått barn med en 16 år gammel jente.

Sent lørdag kveld melder CNN at til sammen 137 barn nå er er tatt hånd om av lokale myndigheter.

70 koner
Sektleder Jeffs, en selverklært profet, var før han ble tatt FBIs mest ettersøkte mann i USA.

Jeffs har sittet i politiets varetekt siden han i 2007 ble dømt til ti års fengsel for å ha vært medskyldig i voldtekt av en 14 år gammel jente, samt tvunget henne til å inngå ekteskap med en 19 år gammel mann. Han skal ha hatt rundt 70 koner.

Sekten har fremdeles rundt 10.000 medlemmer, og de mannlige medlemmene må ifølge dem selv ha minst tre koner for å komme til himmelen. Kvinnene må på sin side være underdanig overfor mannen dersom de skal ha håp om å komme til paradis.

Frykter nytt Waco
Polygami er ulovlig i USA, men myndighetene har vært motvillig til å konfrontere polygamisekten i frykt for å skape et nytt Waco.

I 1993 ble tilholdsstedet til en sekt i Waco i Texas beleiret av myndighetene i 51 dager. Utfallet var at sektlederen sprengte huset til værs og 80 medlemmer mistet livet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere