RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

14-åringen skulle til behandling

Sist oppdatert:
Den 14 år gamle danske jenta som drepte storebroren med en kjøkkenkniv, skulle etter planen få psykiatrisk behandling etter jul.

Søndag morgen satte den lille 14 år gamle jenta seg oppå sin sovende storebror og hogg ham til døde med gjentatte knivstikk. På seg hadde hun en halloween-maske, og politiet mener jenta kan ha vært inspirert av skrekkfilmer.

Kommunen Hundested der hun bodde kjente til at jenta hadde psykiske problemer, og etter jul skulle hun begynt i familiepleie. Nå er hun i stedet lagt inn på en lukket psykiatrisk avdeling, etter at hun mandag tilstod drapet på storebroren.

Morens psykiske problemer
Familien som er rammet av den ufattelige tragedien, skal ha lidt under morens psykiske problemer. Det sier Tina Hansen som er moren til 14-åringens bestevenninne til avisen BT.

14-åringen hadde kommet nesten daglig til hennes hjem de siste åtte årene og nesten vært som en datter for henne.

- Hun var en søt og rolig pike, jeg kan ikke kjenne igjen det monsterbildet og de skyggesider som mediene har gitt av henne, sier Tina Hansen.

- Kunne ikke vært forutsett
Selv om kommunen kjente til 14-åringens problemer, mener borgermesteren at det ikke var noe kommunen kunne gjort annerledes.

- Jeg tror ikke at pikens fryktelige handling kunne vært forutsett. Etter mine opplysninger har alle involverte handlet profesjonelt og korrekt, og har forøvrig hatt et fint samarbeid med familien om de tiltak de har tilbudt, sier Hundesteds borgermester Hans Schwennesen ifølge avisen Berlingske Tidende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere