*Nettavisen* Nyheter.

14 arrestert i tre terror-raid

Britisk politi i tre ulike aksjoner arrestert 14 personer, alle mistenkt for brudd på landets terrorlov.

02.12.03 18:40

Like før daggry tirsdag ble fire menn arrestert i et raid sørvest i London. Noen timer senere ble fire menn og to kvinner arrestert i universitetsbyen Cambridge. De seks ble pågrepet på to ulike adresser, ifølge britisk politi.

Like etterpå rapporterte politiet i West Midlands, sentralt i England, at fire menn fra Dudley og Walsall, som ligger nær Birmingham, var arrestert som ledd i en større antiterroroperasjon, melder NTB-AFP.

- Ingen forbindelse
Politiet benekter at de tre terrorraidene er forbundet med hverandre. En BBC-analytiker peker imidlertid på at det er den britiske etterretningen som har stått for etterforskningen i alle tilfellene.

De siste to ukene har sikkerhetsberedskapen i Storbritannia vært på nest høyeste nivå, etter at etterretningsagenter sa at de hadde fått informasjoner om at et angrep var under planlegging.

Blair advarer
Tirsdag gjentok statsminister Tony Blair advarselen om at britene lever under en konstant terrortrussel.

- Det er ingen tvil om at det finnes en trussel fordi disse menneskene opererer de fleste steder i verden, og de har ingen motforestillinger mot å ta livene til uskyldige mennesker, sa Blair.

Sist torsdag arresterte britisk antiterrorpoliti en 24-årig muslim i Gloucester, som er mistenkt for å ha planlagt det første selvmordsangrepet i landet. Eksplosiver ble funnet i huset der 24-åringen befant seg.

.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.