*Nettavisen* Nyheter.

14 barn klarte å rømme

Foto: APTN

14 elever klarte å rømme fra skolen som holdes av væpnede gisseltakere i den russiske landsbyen Beslan. Ti skal være drept i angrepet, mens flere hundre mennesker, blant dem mange barn, fortsatt holdes som gisler.

01.09.04 14:09

Det er pressesekretæren til presidenten i den russiske delrepublikken Nord-Ossetia, Igor Dzanatiev, som overfor nyhetsbyrået Interfax bekrefter at 14 skoleelever klarte å rømme, etter å ha gjemt seg da skolen ble angrepet.

Ifølge lokale myndigheter er det fortsatt 120 gisler innesperret på skolen, men tallene på hvor mange som var på skoleområdet da angrepet startet, varierer sterkt.

Første skoledag
Nyhetsbyrået Interfax melder at mellom 15 og 20 kvinner og menn deltok i angrepet, som skjedde onsdag formiddag. Mange foreldre befant seg også på skolen, etter å ha fulgt sine barn til sin første skoledag, og ble også tatt som gisler. Lokale myndigheter har bekreftet at flere av de maskerte angriperne har på seg selvmordsbelter.

Gisseltakerne truer med å sprenge skolen i lufta hvis politiet forsøker å storme den. Vitner hevder de så svartkledde gisseltakere med eksplosiver rundt livet plassere barn i vinduer for å hindre at soldatene stormet bygget.

Gisseltakerne skal ha krevd at flere personer som ble fengslet etter kamper i delrepublikken Ingusjetia i juni blir løslatt. Statsministeren i Nord-Ossetia skal ha startet forhandlinger med gisseltakerne.

Dubrovka-teateret
De har forlangt å få snakke med lokale myndigheter og med barnelegen Leonid Roshal, som assisterte gislene som ble holdt til fange i Dubrovka-teateret i Moskva i 2002. Gisseltakerne krever at flere personer som sitter fengslet etter et blodig angrep på offentlige bygg i delrepublikken Ingusjetia i juni blir løslatt.

Gisselaksjonen skjedde i byen Beslan i den russiske delrepublikken Nord-Ossetia. Beslan ligger om lag 15 kilometer nord for den nordossetiske hovedstaden Vladikavkaz. Delrepublikken grenser til Tsjetsjenia.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag