*Nettavisen* Nyheter.

14 drept av amerikanske raketter

14 irakere ble drept og flere andre skadd da amerikanske fly avfyrte raketter mot den irakiske byen Falluja onsdag kveld.

02.09.04 07:00

Minst 14 personer er drept og flere andre såret etter at amerikanske fly angrep mål i den irakiske byen Falluja onsdag kveld, opplyser politi- og sykehuskilder.

De to rakettene var rettet mot et boligområde, og to hus ble ødelagt.

Målet for angrepet var hus det amerikanske militæret mener den ettersøkte islamisten Abu Mussab al-Zarqawi bruker som "trygge" skjulesteder.

Tre barn og én kvinne skal være blant de 14 som ble drept i angrepet.

Sunnitriangelet
Falluja ligger i det sunnimuslimske kjerneområdet 50 kilometer vest for Iraks hovedstad Bagdad, og byen er kjent for sin harde motstand mot de amerikanskledede styrkene i Irak.

Det amerikanske militæret bekreftet i en uttalelse angrepet mot mål i Falluja, og beskriver det som et presisjonsangrep mot "trygge hus og møtesteder" for al-Zarqawis tilhengere. USA mener al-Zarqawi står bak flere titall bilbombeangrep i Irak, og amerikanske myndigheter har utlovet en dusør på 25 millioner dollar til dem som kan komme med opplysninger som fører til at jordaneren blir tatt.

Tidligere onsdag ble tilhengere av al-Zarqawi observert i Falluja da de hentet ut et lik fra et bagasjerom på en bil og begravde liket sør i byen, ifølge det amerikanske militæret.

Regelmessig bombing
Fem mennesker ble drept og 42 såret da amerikanske marinesoldater angrep opprørernes posisjoner i Falluja sist lørdag. USA har også regelmessig siden juni bombet hus som regnes som trygge skjulesteder for al-Zarqawi.

I april foregikk det harde kamper i Falluja, og flere hundre mennesker ble drept da amerikanske marinesoldater støtte sammen med irakiske grupper. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.